Krvavi put do Bosne – priča o herojima jednog vremena

by Maj 7, 2013

Radnja filma se vrši na području Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Sljunja i Korenice u Republici Hrvatskoj.Ideja za snimanje ovog filma je nastala od preživjelih sa puta Karlovca preko Slunjskog poligona do Bosne, po čemu je i sam film dobio naziv „Krvavi put do Bosne“.
Film se počeo snimati u septembru prošle godine, glavni glumac filma je Marijo Drmač, Nada Đurevska i Fra Ilija Jurič su reditelji filma, a scenarista filma je krupljanin Emir Bešič. Radnja filma se vrši u vremenu oslobađanja naših područja od agresora. U „Krvavom putu do Bosne“ učestuje preko 15 profesionalnih glumaca i 600 statista.
600755_507328049322906_1799437896_n
Ovim filmom scenarista želi da predoči mladim naraštajima šta i kako nas je srbo-četnički agresor napao samo zato što smo Bošnjaci.
Na putu do Bosne su poginula 162 borca ovo je istinita priča o herojima jednog vremena.
„Nakon snimanja filma očekujem da ćemo svi zajedno sačuvati istinu od zaborava da nam se nebi ponovilo ne daj Bože i da mlade generacije vide kolko i kako se branila Bosna.
Najveće prepreke u snimanju filma su nam materijalne prirode, bez koje se danas nažalost skoro ništa ne može uraditi ali mi evo uspjevamo, niko nam nije pomogo u financiranjem ovog projekata“,rekao je za portal Krupljani.BA scenarista filma Emir Bešić.

Premijera filma „Krvavi put do Bosne“ je planirana na rekonstruisanoj tvrđavi Starog grada u Bosanskoj Krupi, ali još sa traju dogovori sa nadležnim u Općini Bosanska Krupa o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni.

(krupljani.ba)

Komentari

komentara